Grundarbejde er det der er vigtigst for mig. Dette gælder både for rytteren og for hesten. Hvis grundarbejdet ikke er i orden, kan man ikke komme videre til de lidt svære øvelser. Jeg gør meget ud af at grundarbejdet ikke skal være kedeligt, og at det sagtens kan være sjovt.

Rytteren
Her kigger jeg på rytterens opstilling, men også den måde rytteren bruger sine hjælpere på. Jeg vil have at rytteren lære at have en let, blød og eftergivende hånd, et sæde omkring hesten og schenkler der er rolige og afslappet omkring hesten. Rytteren skal kunne være i fuld balance på hesten, og ikke ryge frem og tilbage i sadlen, her vil jeg også kigge på om sadlen skulle være grunden til at rytteren ikke sidder i balance. Jeg giver nogle gange rytteren nogle øvelser, som rytteren kan træne der hjemme for at komme i bedre balance.

Hesten
Når jeg træner med fokus på hesten, træner jeg ud fra hestens natur, og hvordan de opfører sig i flokke. Jeg går ind for at motivere hesten, og ikke køre den træt ved at lave volte efter volte. Samtidig går jeg også efter at hesten både skal være lydig og afslappet. Og især med de meget sensitive typer, som er bange, ligger jeg stor fokus på at lære hesten at slappe af, og hvordan den kan kontrollere sig selv. Hesten skal kunne kontrollere sig selv så meget, at man kan ride med lange tøjler i alle tre gangarter uden den, tager mere fart eller sænker hastigheden. Vores heste skal stole og respektere os, det samme skal vi også ved dem.

Jeg har været ridelærer i en rideklub, og derfor har jeg stor erfaring med at undervise både begynder og øvede i alle alder, og på alverdens forskellige slags heste. Samtidig har jeg også erfaringer med tilridning af heste. Jeg har haft mange forskellige heste i hænderne, også dem der har problemer både med at bukke, stejle, løbe afsted eller noget helt andet. Jeg kombinerer både med min uddannelse som fysiurgisk hesteterapeut, og kan finde på i en undervisnings time at mærke på hesten for at finde ud af om der er noget i ubalance i kroppen som gør at hesten opføre sig på denne måde. Derved kan vi finde en løsning på problemet. Jeg tror på at der ikke findes nogen heste man ikke kan hjælpe, det handler bare om at finde ud af hvad årsagen er, og hjælpe den.