Hvad er en Fysiurgisk Hesteterapeut?

Og hvad kan sådan en hjælpe med?

Jeg vil starte med at sige en Fysiurgisk Hesteterapeut har gennemgået en 17 måneders lang uddannelse. Under denne uddannelse har vi gennemgået:

 • Hestens anatomi
 • Hestemassage
 • Kranio Sakral Terapi
 • Ledmobilisering
 • Laserterapi
 • Kinesisk sygdomsopfattelse
 • Adfærd
 • Afspænding
 • Udstræk
 • Ernæring og hove
 • Førstehjælp og tænder
 • Sadler og bids indvirkning på hestens krop

Dette er blevet gennemgået grundigt, både teoretisk og praktisk. Vi har øvet de forskellige slags teknikker på mere end 75 heste igennem hele uddannelsen. Det vil også sige at vi har haft mange slags heste, og forskellige racer mellem hænderne, så vi ved hvad vi kan komme ud til. Jeg har selv haft alt fra små miniature shetlænder til store koldblods heste i hænderne, også fra islænder til store varmblods heste. Derfor vær ikke bekymret for om vi kan gøre noget for din hest, vi kan gøre noget for alle heste!

Okay, så en fysiurgisk hesteterapeut er kort sagt en der hjælper hesten med at afspænde. Men det er så meget mere end det. Vores grundsten ligger i massagen, vi vil altid bruge massage til hvilken som helst hest vi kommer ud til. Ud over massagen bruger vi også andre teknikker, men som alle er blide, der er med til at afspænde muskler og blødvæv. Vi går hesten igennem og finder ud af hvilke problematikker den har. Det kunne være låsninger, spændinger eller noget helt tredje. Når vi har lokaliseret problemet, går vi i gang med arbejdet og bruger disse forskellige teknikker.

Men hvad kan vi egentlig hjælpe med?

Vi kan næsten hjælpe med det hele. Er din hest meget stresset, er den meget spændt, slapper den ikke ordentligt af? Dette kan være adfærdsmæssige tegn på der er noget galt i hestens krop, så den ikke kan slappe ordentligt af, og komme væk fra det sympatiske nervesystem (det nervesystem der står for kamp og flugt). Tænk på dig selv og hvis din nakke er meget spændt, du vil også selv blive meget irriteret, måske få hovedpine og du vil helt sikkert ikke kunne slappe ordentligt af. Derfor vil din hest heller ikke kunne, og har brug for hjælp til at blive afspændt.

Samtidig har din hest en meget dårlig volte, kan den ikke bøje ordentligt til den ene side, træder hesten ikke lige meget ind under med bagbenene, vil din hest ikke samle sig selv ordentlig, lægger den ikke muskler ordentlig? Alt dette er et tegn på at der er noget i vejen i hestens krop, fordi hesten ikke bare kan tænke at det vil den være dårlig til på denne side, eller den vil ikke strække benet i denne side. Derfor lad hver med at tænke at din hest bare ikke kan finde ud af det, og kontakt en fysiurgisk hesteterapeut og de vil kunne hjælpe dig.

Har du en hest der stejler, bukker, løber væk under rytter eller noget helt andet. Det er der også en grund til, og grunden er ikke at hesten ikke gider have dig på ryggen. Der er noget i vejen. Det kan både være udstyret der er årsagen eller problemer i kroppen, eller måske foderet, eller endda hovene. Vi vil kunne hjælpe hesten, da vi har fået grundig undervisning i alle disse ting, vi kan se med det samme om sadlen eller biddet ikke passer ordentligt. Samtidig er vi også uddannet til at kunne rådgive om træning, genoptræning, ernæring og vise dig hvordan du kan hjælpe din hest fremadrettet.

Vi vil altid rådgive og hjælpe din hest, til at kunne fungere på sit optimale!

Så det korte svar på spørgsmålet:

En fysiurgisk hesteterapeut er en der bruger blide teknikker på blødvævet, for at afspænde din hest.

Hvad kan en fysiurgisk hesteterapeut hjælpe med? Ja næsten alt! Så tøv ikke med at kontakte os, og hvis vi mener at vi ikke kan hjælpe dig, vil vi altid kunne sende dig videre til nogen der kan hjælpe dig og din hest!

Udgivet i Fysiurgisk Hesteterapi og tagget , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *